Subota, 20 travnja, 2024

Najkraća do sada: Zbog nedostatka kvoruma prekinuta sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru

Iako se dalo naslutiti, zbog malog broja točaka dnevnog reda, da će peta po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru trajati relativno kratko, zbog napuštanja sjednice oporbenih vijećnika i nedostatka kvoruma, trajala je još kraće. Vijećnik Leo Zorica (Nezavisna lista grupe birača Antoni Rudić) tijekom Aktualnog sata postavio je pitanje zbog čega se sjednica Vijeća održava u jutarnjem terminu te konstatirao da zbog radnih obveza ni ovoga puta neće moći sudjelovati u radu gradskog vijeća. U tome su mu se pridružili i ostali nazočni oporbenjaci Ante Fuzul (MODES), Krsto Milačić (MODES) i Antoni Rudić (Nezavisna lista grupe birača Antoni Rudić) te iz prosvjeda, za vrijeme četvrte točke od ukupno šest, napustili sjednicu.
Temelja za nedostatak kvoruma ne bi ni bilo da ovom prigodom nisu izostala dva vijećnika iz vladajućih redova. Tako ovoj sjednici, najkraćoj u ovom sazivu, nisu nazočili Ivica Kapitanović (HDZ), Toni Bogdanić (HDZ), Branka Golić (SDP) i Slavica Jeličić (SDP) te gradonačelnik Ivan Knez (HDZ).
Na pitanje oporbenjaka predsjednik gradskog vijeća Tonči Šangulin (HDZ) odgovorio je kako se većina sjednica, što gradskih, što općinskih vijeća te županijskih skupština, odvija u jutarnjem terminu navodeći primjer Grada Zadra.

U redovnom dijelu sjednice većinom glasova usvojene su dvije točke radi usklađenja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi: prijedlog odluke od pokretanju postupka za promjenu poslovnika Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru te prijedlog odluke o pokretanju postupka za promjenu statuta Grada Biograda na Moru. Preostale točke, koje zbog nedostatka kvoruma nisu predložene a koje će pričekati neku od sljedećih sjednica gradskog vijeća, bile su: prijedlog odluke o izmjeni odluke o nazivima ulica i trgova, prijedlog programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu te kulturi za 2018. godinu.

Tijekom Aktualnog sata vijećnik Ante Fuzul (MODES) zatražio je pismeni odgovor na pitanje o tome što je poduzeto na rješavanju problema promjene brzine kretanja vozila na glavnoj biogradskoj prometnici Ulici dr. Franje Tuđmana, posebno na dionici od ulice Fra Lina Pedišića do Zadarske ulice, a vezano na nedavnu tragičnu prometnu nesreću u kojoj je život izgubila jedna osoba.
Leo Zorica (Nezavisna lista grupe birača Antoni Rudić) upitao je kada će biti asfaltirana Dinarska ulice i dio Obale Petra Krešimira IV. odnosno od gata do ribarske luke koje su zbog nedavnih radova bile prokopane. Tonči Šangulin (HDZ) kazao je kako je dobio pozitivan odgovor od djelatnika Cesta Zadarske županije o skorašnjem asfaltiranju dijela na biogradskoj rivi dok će odgovor za Dinarsku ulicu vijećnik Zorica dobiti pismenim putem.



 

Skoči do alatne trake