Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Akcija čišćenja podmorja u Pašmanu: Izvađena jedna i po tona guma i trideset vreća raznovrsnog otpada s dna mjesne luke

Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, uz potporu jedinice lokalne samouprave Općinom Pašman, u sklopu programa „Crveni križ u plavom okviru“ proveli su ekološku akciju na otoku Pašmanu u mjestu Pašman.
U akciji su sudjelovali volonteri Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Klub 60+, predstavnici lokalne samouprave načelnik Krešimir Ćosić i zamjenik načelnika Andro Magić, volonteri Športskog društva Postimana s otoka Pašmana, ronioci ronilačkih klubova Roko iz Bibinja i AdriatiCro iz Zagreba te volonteri Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda. Čišćenjem je obuhvaćen vanjski i unutarnji dio mjesne luke te je izvađeno jedna i po tona guma, kanu dužine četiri metra i trideset vreća raznovrsnog sitnog otpada od stakla, plastike i drugog materijala.
Uklanjanje otpada organizirala je Općina Pašman u suradnji sa Čistoćom Zadar. Uspjeh akcije jamčila je višegodišnja suradnja Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru s lokalnom samoupravom i navedenim partnerima.



 

Skoči do alatne trake