Petak, 29 ožujka, 2024

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov: Igor Pedisić (HDZ) izabran za predsjednika Vijeća, Renata Batur (HDZ) za njegovu zamjenicu

U općinskoj vijećnici u Sv. Filip i Jakovu održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov na kojoj je za predsjednika Vijeća jednoglasno izabran Igor Pedisić (HDZ), a za dopredsjednicu Renata Batur (HDZ). Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora na sjednici je utvrđeno da je HDZ osvojio osam vijećničkih mjesta, MODES četiri te koalicija HNS-Liberalni demokrati/SDP jedno mjesto. S HDZ-ove liste dužnost vijećnika u predstojećem mandatu obnašat će predsjednik Vijeća Igor Pedisić, Anamarija Matešić, Marin Colić, Tomislav Demo, Renata Batur, Željko Serdarević, Marijana Mrvičić te umjesto, Zorana Pelicarića, Zelina Kadija. MODES će predstavljati Jovita Pirović, Marin Birkić, Matej Mikulić i Dalibor Katuša dok će Romano Raspović biti vijećnik koalicije HNS/SDP.

Na temelju odluke o konačnim rezultatima izbora s 59,03% dobivenih glasova u odnosu na 33,96% njegove protukandidatkinje Jovite Pirović (MODES), Zoran Pelicarić (HDZ) nastavit će obnašati dužnost općinskog načelnika i sljedeće četiri godine, a zamjenica će mu biti Josipa Mrkić (HDZ).
Novoizabrani članovi općinskog vijeća svečano su prisegli u povodu imenovanja na dužnost vijećnika. Minutom šutnje, na koju je pozvao predstavnik Ureda državne uprave Zadarske županije Mate Kutleša, odana je počast svima poginulim hrvatskim braniteljima koji su položili život za neovisnost Republike Hrvatske.

Predsjednik Vijeća Igor Pedisić (HDZ), koji je i u proteklom mandatu obnašao istu dužnost, pozvao je vijećnike da u nadolazećem razdoblju vode konstruktivne razgovore kako bi došli lakše do rješenja te da prevlada kultura dijaloga i tolerancije.
– Pozivam intelektualce koji nemaju pravu šutjeti jer kome je Bog dao više, više ga je i obvezao. Imamo ih i u Vijeću i izvan Vijeća, u općinskoj upravi te se od njih očekuje više. Nemojte biti čovjeku vuk nego čovjek! – istakao je Pedisić citirajući na završteku kratkog govora Dostojevskog: „Ako na svojem putu do cilja budeš zastajkivao da kamenog gađaš svakog psa koji na tebe zalaje, nikada nećeš stići do cilja!“.
U sklopu dopune dnevnog reda konstituirajuće sjednice, za članove Povjerenstva za statut i poslovnik Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov izbrani su Marin Colić (HDZ), predsjednik, Zelina Kadija (HDZ), članica i Marin Birkić (MODES), član. Za članove Povjerenstva za dodjelu u zakup poljoprivrednog zemljišta u Agenciji za poljoprivredu izabrani su Zoran Pelicarić (HDZ) i Tomislav Demo (HDZ). Za članove vijeća za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru izabrani su Josip Colić, Stipe Eškinja i Bruno Mandić. Za predstavnicu u neprofitnoj organizaciji Lokalnoj akcijskoj grupi Laura izabrana je Josipa Mrkić.



 

Skoči do alatne trake