Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Svečana sjednica u povodu Dana Grada Biograda na Moru 13. siječnja u 18 sati: Bit će predstavljeni realizirani projekti i oni budući, u zabavnom dijelu klapa Iskon i Učiteljice

Početak nove godine idealno je vrijeme za nove početke i osvrt na ono što je bilo, što je vrijedilo, ali i ono što trebamo promijeniti i nove projekte na kojima treba raditi i kojima treba težiti.

Upravo stoga je prigodno što se Dan Grada Biograda na Moru slavi 15. siječnja kada se obilježava blagdan sv. Stošije, nebeske zaštitnice grada.

Svake godine se institucije grada Biograda na Moru i građani grada Biograda na Moru ujedine u želji da svoj dan proslave i predstave na najbolji mogući način. Tako se u slavljeničkom vikendu osim svečane sjednice gradskog vijeća koje gradonačelnik i predsjednica Vijeća organiziraju za sve građane i goste Grada Biograda na Moru i gdje se osim osvrta na prethodnu godinu predstavljaju planovi za budućnost, također organiziraju i razna događanja: izložbe, večer folklora, regate, sportski turniri i još mnogo drugih zanimljivosti. Ovo je i idealna prilika kako bi grad posjetili i prijateljski gradovi iz Europe s kojima Grad Biograd na Moru radi na raznim EU projektima ali ujedno i ostvaruje međunarodnu razmjenu iskustava, uspostavlja kulturne i društvene odnose te potiče razvoj lokalnih zajednica koje su od zajedničkih interesa.

Sama Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru u povodu Dana Grada Biograda na Moru i blagdana sv. Stošije ove godine se održava u petak, 13. siječnja 2017. godine, u 18:00 sati, u sportskoj dvorani Srednje škole Biograd na Moru. Na sjednici će se nazočnima najaviti i prezentirati projekti koji su u tijeku realizacije ali i oni koji se uskoro počinju graditi.

Nakon službenog dijela, sve posjetitelje sjednice zabavljat će klapa Iskon te grupa Učiteljice. Zanimljivost ove sjednice svakako će biti atrakcija u obliku waterscreena i 3D mappinga  gdje će se prikazivati čestitka gradonačelnika Ivana Kneza u povodu Dana Grada i blagdana zaštitnice Biograda – sv. Stošije. Hologram će prikazivati i Biograd kakav je nekad bio te Biograd kakav je danas, a ono najvažnije je da će se moći vidjeti ostvareni projekti Grada Biograda na Moru i najava novih.
Nakon svečanog dijela sjednice waterscreen će se premjestiti na biogradsku rivu gdje će ga svi zainteresirani hologram moći vidjeti u starom luci i to u subotu i nedjelju od 17 i 30 do 22 sata.


Grad Biograd na Moru/B-portal



 

Skoči do alatne trake