Petak, 29 ožujka, 2024

Održano uvodno predavanje za osmu generaciju biogradskih studenata: Iskustvo i znanje profesora i naglasak na praksu glavne su prednosti Veleučilišta „Baltazar“

U Biogradu na Moru, u prostoru Srednje škole Biograd na Moru, održano je uvodno predavanje za tridesetero novoupisanih studenata stručnog studija Poslovne ekonomije i financija Dislociranog studija u Biogradu na Moru Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića. O menadžmentu studentima je govorio predavač kolegija Osnove menadžmenta mr.sc. Mato Pušeljić, a nazočili su još nekadašnji dekan Pravnog fakulteta u Splitu prof. dr.sc. Slavko Šimundić, mr.sc. Ratko Čorić sa Sveučilišta u Zadru, prof. Gabrijela Čepo, prof. Joško Ljubković, član uprave biogradskog dislociranog studija Tonči Šangulin  te administrativna tajnica Marijana Smajić.

uvodno-predavanje-baltazar-2016-1Na početku, novi voditelj Dislociranog studija u Biogradu dr.sc. Pave Ivić, koji je na tom mjestu zamijenio prof. dr.sc. Milu Šimurinu, istakao je kako Veleučilište Baltazar povezuje teoriju i praksu te da za njih profesore studenti nisu samo brojke već ljudi s imenom i prezimenom.
– Dragi studenti, došli ste studirati na Veleučilište Baltazar, Poslovnu ekonomiju i financije, preddiplomski stručni studij! Nadam se da ste dobro napravili! Zašto se mi razlikujemo do drugih veleučilišta? Ja o tome mogu kazati jer sam radio i na drugima veleučilištima, od Zadra do Zagreba. Kvaliteta studija prvenstveno ovisi o kvaliteti nastavnika. Mi profesori ovdje u Biograd dolazimo uglavnom iz realnog sektora, što znači da smo radili u praksi. A ne kaže se bez razloga da znanje koje nije primijenjeno i nije znanje. – rekao je dr.sc. Pave Ivić dodavši kako Veleučilište Baltazar vodi svoje studente u uspješne tvrtke kako bi se, iz prve ruke, upoznali s primjerima dobre prakse.

uvodno-predavanje-baltazar-2016-3

Prošlogodišnji menadžer godine, Šibenčanin Ivan Protega, sada regionalni menadžer JYSK-a, upravo je u Biogradu završio trogodišnji studij Poslovne ekonomije i financija, a zatim uspješno nastavio specijalistički studij u Zaprešiću.
Slavko Šimundić, profesor koji je od osnivanja biogradskog studija predavač više kolegija iz područja statistike i informatike, istakao je također važnost prakse. Tako mnogi predmeti, uz teoriju, imaju predviđen i praktični dio.
– Imat ćete profesore s velikim iskustvom ne samo na svojim matičnim fakultetima nego i svim drugima gdje predaju. Ono što je vaša prednost je da će vas biti trideset u odnosu na moje studente na drugim fakultetima kada ih zna biti i do sto i pedeset. Vi ćete moći upijati naše znanje, a mi ćemo davati sve od sebe! – naglasio je Šimundić.

uvodno-predavanje-baltazar-2016-9Tonči Šangulin, jedan od suosnivača studija Poslovne ekonomije i financija, kazao je kako su i članovi njegove obitelji uspješno završili ovaj studij i stečeno znanje primijenili u svojem poslu.
U Biogradu na Moru od prošle akademske godine započeo je s radom diplomski specijalistički stručni studij Financijski menadžment u trajanju od dvije godine kao nastavak sadašnjeg preddiplomskog stručnog studija.
Godišnja školarina za preddiplomski stručni studij Poslovna ekonomija i financije iznosi 17 tisuća kuna, a za diplomski specijalistički studij Financijski menadžment 20 tisuća kuna.


Skoči do alatne trake