Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Biograd Boat Show 18.0: Biogradski nautički sajam rasprodan mjesec dana unaprijed

U potrazi za mjestom za izlagače na listi čekanja, izložbeni prostor za ovogodišnji biogradski nautički sajam je ispunjen u rekordnom vremenu te će predstavljati osamnaesti uzastopni rekordni sajam po broju izlagača i plovila. Provode se planovi za smještajem izlagača na listi čekanja kako bi se napravila preraspodjela prostora marine od gotovo 33 tisuće četvorna metra površine. Posjetitelji mogu očekivati više od 300 registriranih izlagača i više od 300 plovila na sajmu.
Biograd Boat Show održat će se od 20. do 23. listopada 2016. Navršava 18 godina ove godine, a posjetitelji će vidjeti znakove zrelosti. Očekuje se rasprodan sav izložbeni prostor i najširi spektar proizvoda u ponudi do sada. Sajam je postao okupljalište za hrvatsku nautičku industriju i označava završetak nautičke sezone te početak nove nautičke poslovne godine. Može se primijetiti da je ovogodišnja nautička sezona bila uspješna, pogotovo uz porast prodaje novih plovila. To bi se trebalo odraziti i na sajam gdje će biti prikazan dobar izbor novih plovila.
Svjetska premijera hibridne motorne jahte Greenline 36  jedna mnogih novih predstavljanja na sajmu. Greenline je svjetski lider u električnim i dizel hibridnim jahtama, a Greenline 36 obilježava uvođenje svoje 5. generacije hibridne tehnologije i prvi model kao novi samostalni proizvođač plovila.
Volvo je dugo bio povezan s offshore jahti utrkama, a ove godine širi svoje veze s Biograd Boat Showom postavljanjem “pop-up” salona. Izložit će 7 automobila uključujući posebne Volvo Ocean Race verzije. Osim toga, Volvo distributer iz Splita predstavit će najnoviju 12-metarsku motornu jahtu hrvatskog brodogradilišta Damor.
Nakon 17 godina neprekidnog rasta, očekuje se još jedan rekordan sajam. U 2015. godini sudjelovao je rekordan broj posjetitelja i više od 300 registriranih izlagača iz mnogih zemalja te više od 300 izloženih plovila. Sajam je dobio međunarodni prizvuk s obzirom na važnost Hrvatske kao nautičke destinacije i impresivnih objekata i vodstvo Ilirije d.d. koji uključuju marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje. Povoljne cijene svih usluga doprinose opuštenoj atmosferi, a pokretni pontonski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad nudeći jedinstven i atraktivan izlagački prostor.
Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja te  početak večernjeg programa nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u središtu Biograda, nadomak marine, do kasnih sati. Poznat kao “Biograd Boat Show doživljaj“,  rezultirao je snažnom reputacijom susreta poslovnih ljudi kao i brojnih posjetitelja koji manifestaciju doživljavaju kao odmor.
Sajam ima snažan ugled u centralnoj Europi te privlači mnogo posjetitelja iz susjednih zemalja. Mnogi od njih već posjeduju plovila s bazom u Biogradu i okolici dok su drugi jedni od tisuće posjetitelja raznih događanja koji se uvijek rado vraćaju. Posjetitelji na sajmu mogu naći tvrtke koje predstavljaju preko 500 čarter plovila te izloženih 100 polovnih plovila. Mnoga sporedna događanja, poput Austrijskog offshore sailing prvenstva, privlači više od 350 sudionika.

biograd-boat-show-2016-najava-2Kako Hrvatska predvodi svijet u yacht charter poslovanju, Biograd Charter Show postao je  važno godišnje sastajalište za charter industriju, organizirano u hali “B”. Četvrtkom i petkom  usredotočen je na B2B poslovanje dok vikend nudi potrošačima najbolju priliku razgovarati izravno sa čarterašima o posebnim ponudama. Bogati charter kongres program je okrunjen s velikom Charter Friday zabavom u restoranu u hali “B”.
Nova kongresna dvorana u hali „B“ omogućava održavanje sastanaka i prezentacija u jezgri BCS-a, on-line B2B dogovaranje sastanaka, pod vodstvom Hrvatske gospodarske komore, proširena mjesta za sastanke omogućavaju veće mogućnosti za poslovne sastanke uz šank za osvježenje na kojem će organizatior počastiti sve akreditirane charter profesionalce u četvrtak i petak.
Biograd Boat Show nosi status zlatnog člana IFBSO, međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova. Usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, kao što je 360° Virtual Tour.

Skoči do alatne trake