Utorak, 23 travnja, 2024

Međunarodno finale City Gamesa u Biogradu na Moru: Ekipa Crne Gore obranila naslov, Hrvatska treća

Ekipa Crne Gore obranila je naslov najboljih na međunarodnom finalu City Gamesa, ranije Jadranskih igara. I ove godine Biograd na Moru ugostio je najbolje ekipe iz šest zemalja, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i domaćina ovog prestižnog natjecanja – Hrvatske. Za ovu godinu i sedmu sezonu City Gamesa, domaćin Biograd na Moru promijenio je lokaciju pa su svoje snage natjecatelji odmjerili u uvijek atraktivnoj gradskog luci na Obali Petra Krešimira IV. umjesto dosadašnje, bazena na plaži Dražica.
Ekipa iz Herceg Novog sa 49 osvojena boda obranila je prošlogodišnji naslov prvaka, druga je bila ekipa Velenje iz Slovenije s 38, a Hrvatska je s 35 bodova i ekipom iz Krka zauzela treće mjesto. Talijani i ekipa Moconesi bila je četvrta sa samo bodom zaostatka za Hrvatskom dok su se ekipe Bosne i Hercegovine iz Čitluka i Srbije iz Kragujevca pokazale dosta skromnim sa 9 odnosno 8 osvojenih bodova.

city-games-2016-5Tri mjeseca trajala je potraga za novim prvakom da bi, uz glasnu navijačku podršku iz gledališta, kulminiralo velikom predstavom u Biogradu. Zahvaljujući vrhunskoj formi i iskustvu ekipa Crne Gore zasluženo se okitila zlatnim odličjem i šampionskim prstenovima. Vodila se oštra borba u napetim igrama, letećem vaterpolu, morskoj alci, bitki i vinu, a presudna je bila posljednja igra veslo u kojoj se veslalo u gumenim kajacima na principu potezanja konopa.
Organizatori međunarodne završnice City Gamesa bili su Grad Biograd na Moru i agencija Adria Events. Medalje najuspješnijima dodijelio je u ime Adria Eventsa, autor projekta i direktor agencije Miroslav Krzyk. U ime domaćina sudionike i naviječe pozdravila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograda Melanija Ražov-Radas. Uz Grad Biograd na Moru, održavanju međunarodnog finala City Gamesa pomogli su pokrovitelji Šangulin grupa, Zadarska pivovara, Nacionalni park Krka, Nacionalni park Paklenica, Park prirode Vransko jezero i Park prirode Telašćica.


Skoči do alatne trake