Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Općina Tkon obilježava svoj dan: svečana sjednica 8. srpnja, sveta misa na Ćokovcu, zabava na rivi i Sajam otočnih proizvoda 11. srpnja

Program obilježavanja Dana Općine Tkon, koji se obilježava na blagdan sv. Benedikta, započinje 8. srpnja, u petak, u 9 sati polaganjem vijenaca u čast poginulom hrvatskom branitelju Ivici Ugriniću na mjesnom groblju u Tkonu te na spomenik Križa podignutom u znak zahvalnosti poginulima u Domovinskom ratu. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tkon predviđena je u 10 sati u općinskim prostorijama.
U ponedjeljak, 11. srpnja, na blagdan sv. Benedikta, održat će se sveta misa u benediktinskom samostanu sv. Kuzme i Damjana na brdu Ćokovac s početkom u 10.30 sati, a navečer od 21.30 u Tkonu na rivi nastupit će zadarski pjevač Šime Ivčić i grupa Dalmatico. Osim pjesme, na rivi će se održati i tradicionalni Sajam otočnih proizvoda s početkom u 19.30 sati. Na sajmu će nastupiti izlagači s otoka Pašmana i otoka Ugljana i posebni gosti iz Italije, Biograda na Moru i Sv. Filipa i Jakova.

Skoči do alatne trake