Petak, 19 travnja, 2024

PBZ grupa donirala 250 tisuća kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

PBZ grupa na prigodnoj svečanosti u Sv. Filip i Jakovu darovala je 250 tisuća kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov. Ovom donacijom filipjanskoj ustanovi bit će omogućena kupnja raznog namještaja, informatičke, metodičke i druge opreme za brojne kreativne radionice te medicinskih i ortopedskih pomagala kako bi se unaprijedila kvaliteta života korisnika Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
Ova donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih PBZ pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja i to na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva daruje spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ grupa je do kraja ožujka ove godine prikupila 6.930.053,85 kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov uključen je u projekt “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih. Donacija ovom centru je 26. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem.
pbz-donacija-centru-za-rehabilitaciju-sv-filip-i-jakov-2Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici među kojima ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov Valentina Cindori, načelnik Općine Sveti Filip i Jakov Zoran Pelicarić, član Uprave Privredne banke Zagreb Dinko Lucić, član Uprave PBZ Carda Mario Jurišić i drugi.
– Ovaj događaj je iznimno značajan za sve nas, korisnike i zaposlenike centra. Donacijom PBZ grupe smo konačno iskoračili u 21. stoljeće. Opremili smo moderan dnevni boravak za vanjske korisnike s kompletnim namještajem i metodičkom opremom kao što su strunjače, edukacijski projektor i pojačalo, klima uređaj itd., te time omogućili proširenje djelatnosti centra i pružanje novih usluga u zajednici. Također smo opremili dva dnevna boravka za postojeće korisnike namještajem, kreativnu radionicu za izradu keramičkih figurica i predmeta, kreativnu radionicu za tkanje, kuhinju sa svom opremom za kulinarsku sekciju, nabavili kompjutere za informatički kabinet te medicinska i ortopedska pomagala. Sva ova oprema omogućit će našim postojećim i novim korisnicima sadržajnije i kreativnije korištenje slobodnog vremena te kvalitetnije razvijanje njihovih sposobnosti. – istaknula je Valentina Cindori, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov brine o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama te je dugi niz godina jedini pružatelj ove vrste posebne njege na području Zadarske županije. U centru trenutačno boravi 89 korisnika.

Skoči do alatne trake